Departament de Promoció Econòmica
Foment de l'Ocupació i Comerç

Com i on trobar feina?

COM?

Per poder iniciar el procès de recerca i poder donar-nos a conèixer a les empreses i les ofertes que cerquem, necessitem dues eines importants

El currículum consisteix en un resum de la nostra formació i experiència professional. Ha d’incloure la informació de forma clara i resumida el més esquemàticament possible. Es recomanable ressaltar la informació més rellevant amb negreta o majúscules, per a facilitar-ne la lectura.

S’ha d’adaptar sempre al lloc de treball al qual optem, així que normalment, no hi haurà suficient amb un sol model de currículum, sinó que el modificarem cada vegada que optem a un nou lloc de treball, en funció de la informació que ens interessi ressaltar. La que es presenta a continuació és, per tant, una guia genèrica a tenir en compte de forma orientativa.

La Carta de presentació és el document que s’envia acompanyant al CV, amb l’objectiu de remarcar totes aquelles característiques importants i cridar l’atenció de la empresa o seleccionador. És molt útil per a acompanyar al curriculum que s’envia com a resposta a un anunci o bé, quan s’envia el curriculum de manera espotànea a empreses en que volem treballar (Autocandidatura).

La carta de presentació ha de ser breu i directa, sempre assenyalant els nostres trets significatius i adequats a la feina que estem cercant, i ha de sol·licitar una entrevistar i poder participar en el procés de selecció.

ON?

 
En el teu procés de recerca de feina és important que no et limitis a buscar només per un canal determinat. Es poden obrir portes des de diferents canals per tal d’arribar a aconseguir l’objectiu marcat, ja que les ofertes i les oportunitats poden circular per llocs diferents.

 Els canals de recerca de feina més coneguts són:

  • Networking o xarxa de contactes. És important que el teu voltant (amics, família, xarxes virtuals, etc) sàpiguen que estàs cercant feina, et poden donar informació de primera mà sobre ofertes i notícies.
  • Premsa generalista, revistes especialitzades. Fires i congressos. En el procès de recerca cal estar al dia del nostre sector, llegeix, investiga, i consulta la premsa on puguin haver-hi oportunitats.
  • Serveis Públics: Hi han diferents serveis d'ocupació on et pots inscriure com a demandant d'ofertes i on et poden ajudar a definir la teva recerca. 
  • ETT i Empreses de selecció. Són empreses intermediaries entre les empreses que busquen treballadors i treballadors que busquen ocupació. Apunta't a les seves borses de candidats!
  • Autocandidatura: Fes una prospecció de les empreses a les que t'agradaria treballar, i ofereix-te enviant una carta de presentació i el teu curriculum. 
  • Xarxa Internauta: Utilitza Internet com a canal de recerca tant amb els portals d'ofertes, com per fer recerques d'empreses i contactes. És una eina útil i molt ràpida. 

PORTAL D'OFERTES DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

Enllaços d'interès


Ajuntament de Sant Joan Despí

Departament de Promoció Econòmica, Foment de l'Ocupació i Comerç

Carrer de John F. Kennedy, 8.
08970 Sant Joan Despí.

De dilluns a divendres de 9 a 13:30 i de 16:30 a 19:00

Tel. 93 480 80 50
promocio@sjdespi.net