Departament de Promoció Econòmica
Foment de l'Ocupació i Comerç

QuŔ cal tenir encompte abans de adrešar-se al punt P.A.E?

Deixant de banda la part de la planificació de l'empresa, abans d'adreçar-se al punt PAE cal tenir clar els diferents aspectes de la forma jurídica que volem engegar. En aquest sentit, recomanem informar-se i assessorar-se sobre les diverses formes jurídiques existents, a més de les que es poden iniciar al punt PAE.

Dit això, el Punt PAE de Promodespí, facilita uns formularis en funció de cada forma jurídica i una documentació que s'haurà d'aportar:

  • Formulari per Autònoms (document adjunt)
  • Formulari per Societats Limintades (i SLNE) (document adjunt)
  • Formulari dels treballadors( en cas que es tingui clar la persona o persones a contractar). També es pot tramitar l'alta del contracte, sempre que aquest sigui del tipus "Indefinit a Temps Complert Ordinari". Per la qual cosa, haureu d'aportar totes les dades necessàries del contracte. (document adjunt)
  • Formulari dels socis (document adjunt)
  • Formulari de soci mercantil (en cas que un dels socis de la SL ó SLNE sigui una altra empresa) (document adjunt)

Els formularis estan dissenyats per ser omplerts de manera digital. A cada formulari es fa menció de la documentació que s'haurà d'aportar en cada cas. De fet, en el cas de les SL ó SLNE, cal fer un tràmit previ abans d'adreçar-se al punt PAE.

És molt important tenir clar quin és l'epígraf de l'IAE de la vostra activitat, ja que pot condicionar la fiscalitat i la manera de facturar. Per les activitats més conegudes encara us podem ajudar. Però davant d'altres activitats (més difícils d'enqüadrar), us recomanem que truqueu a Hisenda (901 33 55 33). Podeu ajudar-vos amb aquesta web: www.epigrafesiae.com. Quan al codi del CNAE, no us preocupeu gaire: us podrem orientar un cop tinguem l'epígraf de l'IAE.

El sistema permet posar una data d'inici de l'activitat posterior a la data de la visita al Punt PAE. Però la data d'inici d'activitat no pot superar els tres mesos, a comptar des de la data d'enviament del DUE.

Un cop es tinguin omplerts els formularis necessaris, s'ha de demanar cita i enviar-los al correu electrònic: raquelme@sjdespi.net

Enllaços d'interès


Ajuntament de Sant Joan Despí

Departament de Promoció Econòmica, Foment de l'Ocupació i Comerç

Carrer de John F. Kennedy, 8.
08970 Sant Joan Despí.

De dilluns a divendres de 9 a 13:30 i de 16:30 a 19:00

Tel. 93 480 80 50
promocio@sjdespi.net